KOPLR, een online spel voor mensen met een beperking om hun eigen netwerk te versterken


Spelend een sociaal netwerk opbouwen


KOPLR biedt een virtuele en sociale experimenteerruimte waarin je als speler zelf ervaring met netwerken opdoet. Je doet in een veilige omgeving allerlei sociale dingen en leert daar over nadenken. Dit zet je aan tot kleine stappen om erbij te horen, om aan te sluiten bij een netwerk in een diverse samenleving.

KOPLR is bedacht door en voor mensen met een mentale beperking en hun begeleiders. Het resultaat is een leuk en begrijpelijk spel voor iedereen die wil werken aan een sociaal netwerk. 

“Door het spel mee te maken en het uit te proberen, heb ik al kunnen werken aan mijn relaties” Carina De Graef, lid co-design team KOPLR

KOPLR is gratis te vinden op www.KOPLR.nu. Het is speelbaar op alle computersystemen, smartphones en tablets. KOPLR wordt aangeboden door SPOND vzw en werd ontwikkeld in het kader van de Academische werkplaats Inclusie Ondersteuning in samenwerking met De Aanstokerij en Cera. (Meer info over de Academische Werkplaats Inclusie Ondersteuning via: www.spond.be)

KOPLR bestaat uit drie spelfases:

  • In de eerste fase link je als speler mensen met elkaar en benoem je hun relaties. Het doel is hierbij kennis over sociale netwerken verwerven. 
  • In de volgende fase krijgt je inzicht in de eigen competenties. Voor je het weet, heb je in het spel 45 talenten bij jezelf geëvalueerd. 
  • In de laatste fase bouw je dan het netwerk uit dat je zélf wil. Dit door in te gaan op uitdagingen die doen ervaren dat wat je zelf doet effect heeft op je relaties met anderen. Het gaat om kleine opdrachten, op basis van de talenten uit spelfase 2, die je in de werkelijke wereld uitvoert. Daarnaast kan je virtuele spelletjes spelen om te werken aan jouw sociale vaardigheden.

Wil je KOPLR zelf uitproberen? 

Dat kan! Klik op onderstaande knop:

Introductiefilm KOPLR

Wetenschappelijke onderbouwing

Ben je begeleider en wil je graag meer weten over dit spel, wat dit kan betekenen voor jou en jouw cliënten en hoe je dit best aanpakt? 

Contacteer ons dan via info@spond.be  

KOPLR, een online spel voor mensen met een beperking om hun eigen netwerk te versterken

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x